Tenziomiografija ili skraćeno TMG je znanstveno validirana metoda funkcionalnog testiranja mišića potvrđena s više od 50 nezavisnih istraživanja. TMG nam daje informacije o kontraktilnim svojstvima mišića na selektivan i neinvazivan način. Analizom TMG-a dobivamo informacije o funkcionalnim karakteristikama mišića, lokalnom zamoru mišića, atrofiji, inhibiciji mišića, tonusu i spastičnost mišića i o astavu mišića (brze i spore mišićne stanice). Ponovljivost testa omogućava dugoročno praćenje akutnih i kroničnih promjena mišićnog sustava.

Muscleman

Kome je namjenjena

Tenziomiografija je metoda koja na objektivan i neinvazivan način evaluira funkcionalno stanje mišića, bilateralnu asimetričnost, agonističku i antagonističku asimetriju. Testiranje nam može dati korisne informacije o stanju mišića kod sportaša, medicinskih pacijenata (ortopedija, reumatologija, neurologija). Tenziomiografija svoju primjenu ima u optimizaciji treninga jakosti, prevenciji ozljeda, dijagnosticiranju uzroka bolnih stanja, ciljanom razvoju brzinsko-eksplozivnih svojstava, praćenju rehabilitacijskog procesa, dugoročnoj rehabilitaciji tendinitisa i  selekciji sportaša.

Priprema i tijek pregleda

Testiranje je u potpunosti neinvazivno i lako provedivo. Senzor se postavlja na površinu kože željenog mišića koji se na umjetan način kontrahira standardiziranim impulsom (elektrostimulacijom). Senzor mjeri pomak mišića u odnosu na vrijeme te daje informacije o funkcionalnom stanju mišića. Trajanje testiranja jednog mišića iznosi oko 2 min. Testiraje se provodi u dnjem rublju (sportski top i bokserice) ovisno o mišiču kojeg testiramo.

Cijene usluga

(2 mišića = 100kn; 10 mišića = 300kn, 25 mišića=600 kn, 52 mišića=1000 kn)