Kriosauna je sve popularniji tretman kratkotrajnog izlaganja ekstremno niskim temperaturama (-110°C do – 190°C). U svijetu je kriosauna poznata kao WBC (whole body cryotherapy – krioterapija cijelog tijela).  Izlaganje ekstremno niskim temperaturama potiče brzi gubitak tjelesne težine, pomaže u borbi protiv celulita, u regeneraciji tijela i ima pomlađujući učinak.

Kratkotrajno izlaganje ekstremno niskim temperaturama u organizmu izaziva cijeli niz reakcija i procesa. Prvo što se dogodi jest sužavanje krvnih žila na periferiji (ruke i noge) i povlačenje krvi do vitalnih organa. Ubrzava se metabolizam, povećava se lučenje noradrenalina, smanjuje se razina testosterona i estradiola, izaziva oksidativni stres, stimulira se rad imunološkog sustava, Poveća se lučenje protuupalnih enzima i kolagena, a smanjuju se koncentracije mišićnih enzima (CK i LDH). Nakon tretmana krvne žile se šire te se tako obogaćena krv vraća na periferiju gdje dolazi do impementacije navedennih tvari u mišiće, zglobove i kožu.

ANTI-AGE TERAPIJA

Starenjem naš organizam gubi mogućnost stvaranja kolagena koji je jedan od temeljnih vezivnih proteina našeg tijela. Kako je funkcija kolagena, između ostalog, i povezivanje kože sa ostalim tkivom njegovim gubljenjem koža gubi elasticitet te se bočne opuštati. Tretman kriosaune potiče proizvodnju novog kolagena te tako na prirodan način povećava elastičnost kože čineći je glatkom i mlađom.

ANTI-CELULITNA TERAPIJA

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima („narančina kora”); stanje kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva koje povezuje kožu s mišićima i stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože. Kod anticelulitnih terapija kriosauna djeluje na tri različita načina:

  1. Produkcija kolagena
  2. Povećanje periferne cirkulacije
  3. Podizanje bazalnog metabolizma

Kome je namjenjena

Tretmani kriosaune namijenjeni su svakoj modernoj ženi koja želi što duže zadržati mladolik izgled, ljepotu i zdravlje.

Tijek i protokol

Prije ulaska u kriosaunu poželjno je  da se otuširate, odnosno uklonite eventualne nečistoće, tjelesne masnoće i znoj s vaše kože. Dobro obrišite kožu prije ulaska u kriosaunu. Potrebno je skinuti sav nakit, piercing i ostalo što bi se moglo jako ohladiti i stvoriti nepoželjne reakcije.

Za optimalne rezultate za zdravlje, kriosauna se preporuča 1-2 puta na tjedan, 5-10 tretmana. Kontrolirano izlaganje niskim temperaturama traje 1-3 minute i nema opasnosti od smrzavanja i ugrožavanja životnih funkcija. Prije ulaska u kriosaunu nipošto nemojte piti alkohol, a ako ste žedni najbolje je da popijete negaziranu mineralnu vodu ili prirodni sok. U kriosauni ste u donjem rublju (bez metalnih djelova) ili u kupaćem kostimu.

Nakon tretmana kriosaune, možete zatražiti topli čaj koji će dodatno vratiti ravnotežu cirkulacije ili se samo opustite 10-20 minuta uz osvježavajući napitak kojim će vas ponuditi naše osoblje.

Kriosauna se ne preporuča osobama koje imaju srčane tegobe i nekontroliran visok krvni tlak, trudnice te osobe alergične na hladnoću.

Cijene usluge

Kriosauna (1x 300.00kn; 5x 1.350.00kn; 10x 2.400,00kn)

Izdvajamo iz ponude

Anticelulitni tretman koji se sastoji od snimanja sa termokamerom, 30 minuta manualne terapije, tretman kriosaune = 400,00 kn

Anticelulitni paket od 6 tretmana = 2.000,00 kn

Anticelulitni paket od 10 tretmana= 3.000,00 kn