Kriosauna je sve popularniji tretman kratkotrajnog izlaganja ekstremno niskim temperaturama (-110°C do – 190°C). U svijetu je kriosauna poznata kao WBC (whole body cryotherapy – krioterapija cijelog tijela). Danas se izlaganje ekstremno niskim temperaturama koristi kod reumatskih problema, kod ortopedskih problema, kod dermatoloških problema i kod raznih bolnih stanja lokomotornog sustava.

Kome je namjenjena

Kriosauna  vrlo djelotvorno upotpunjuje standardne načine liječenja dermatoloških problema kao što su psorijaza, akne, ekcemi, razni osipi. Redovitim tretmanima kriosaune u kombinaciji s ostalim fizikalnim procedurama povećava se učinak liječenja i pokazuju se vrlo dobri analgetski učinci kod raznih bolnih stanja kralježnice i zglobova: kod reumatoloških problema kao što su  reumatoidni artritis, giht, spondilitis, fibromialgija, lupus. Kod ortopedskih problema od kojih izdvajamo osteoartritis, tendinitis, burzitis, fascitis, ozljede ligamenata i meniskusa. Od autoimunih bolesti  izdvajamo pozitivne subjektivne i objektivne učinke kod multiple skleroze. Također, svoje mjesto je pronašla i u postoperacijskoj rehabilitaciji – pospješuje brži oporavak, brže zacjeljivanje rana te regeneraciju tijela i jača imunitet.

Tijek i protokol

Prije ulaska u kriosaunu poželjno je  da se otusšrate, odnosno uklonite eventualne nečistoće, tjelesne masnoće i znoj s vaše kože. Dobro obrišite kožu prije ulaska u kriosaunu. Potrebno je skinuti sav nakit, piercing i ostalo što bi se moglo jako ohladiti i stvoriti nepoželjne reakcije.

Za optimalne rezultate za zdravlje, kriosauna se preporuča 1-2 puta na tjedan, 5-10 tretmana, ovisno o problematici. Kontrolirano izlaganje niskim temperaturama traje 1-3 minute i nema opasnosti od smrzavanja i ugrožavanja životnih funkcija. Prije ulaska u kriosaunu nipošto nemojte piti alkohol, a ako ste žedni najbolje je da popijete negaziranu mineralnu vodu ili prirodni sok. U kriosauni ste u donjem rublju (bez metalnih djelova) ili u kupaćem kostimu.

Nakon tretmana kriosaune, možete zatražiti topli čaj koji će dodatno vratiti ravnotežu cirkulacije ili se samo opustite 10-20 minuta uz osvježavajući napitak kojim će vas ponuditi naše osoblje.

Kriosauna se ne preporuča osobama koje imaju srčane tegobe i nekontroliran visok krvni tlak, trudnice te osobe alergične na hladnoću.

Cijene usluge

(1x 300.00kn; 5x 1.350.00kn; 10x 2.400,00kn)

Izdvajamo iz ponude

ANTISTRES PROGRAM

Antistres treman sastoji se od snimanja sa termokamerom, 30 minuta manualne terapije (cupping
masaža, guasha tehnika, graston tehnika, deep tissue) i tretman sa kriosaunom= 400,00 kn

Antistres paket od 6 tretmana= 2.000,00 kn

Antistres paket od 10 tretmana = 3.000,00 kn